BALLETTENS HISTORIE

Balletten fødtes i 1400 tallets Italien, herfra bredte den sig til Louis XIV’s hof i Frankrig hvor den virkelig tog form med grundlæggelsen af Det Kongelige Danse Akademi.

Her fik Kongen uddannet professionelle dansere til at optræde for sig.

Andre lande fulgte efter og i midten af 1700 tallet grundlægges Russian Imperial Ballet of St. Petersburg.

Sidst i 1700 tallet begyndte de kvindelige dansere for første gang at danse på tåspidserne, og mændene begyndte at udføre de løft, som siden er blevet klassiske.

I 1832 skabte den italienske koreograf Filippo Taglioni den første romantiske ballet, Sylfiden. Hovedrollen blev danset af datteren Maria Taglioni som herved blev den første verdensberømte primaballerina. Taglioni satte et blivende præg på den klassiske ballet.

Herhjemme var det August Bournonville som satte sit markante præg på den danske ballet, og hermed den Kongelige Ballet på verdenskortet.

I dette århundrede er det koreografer som Harald Lander, Flemming Flindt, Peter Schaufuss, Alexander Kølpin, Sorella Englund og ikke mindst balletmester for Den Kongelige Danske ballet Nikolai Hübbe der skaber nye trends for den danske ballet. Dansk ballet formår derfor stadigt at befinde blandt verdenseliten.

www.kglteater.dk​

BALLET AKADEMIET | Mejlgade 44B, 8000 AARHUS C | MOBIL: 30 33 38 29 | IBEN@BALLETAKADEMIET.DK​